Wat doet Ergotherapie Rijnbeek?

Ergotherapie Rijnbeek is de eerste ergotherapiepraktijk in Velp en omstreken die gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van mensen met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten. De praktijk is in 2010 opgericht en behandelt sindsdien mensen uit Velp, Arnhem en wijde omgeving.

Ergotherapie Rijnbeek verzorgt ook bij- en nascholing, lezingen en workshops over onderwerpen gerelateerd aan ergotherapie, chronische pijn/vermoeidheid en stresshantering.

Debby Rijnbeek

Wie ben ik?

Mijn naam is Debby Rijnbeek. Sinds 1998 ben ik werkzaam als gecertificeerd ergotherapeut. Na ruim twaalf jaar op de pijnkliniek van een vooraanstaand revalidatiecentrum te hebben gewerkt, ben ik mijn praktijk in Velp gestart, om mijn expertise in te kunnen zetten voor inwoners van Velp en omstreken. Door de jaren heen heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder:

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Lichaamsgericht werken voor professionals
  • Motivational Interviewing
  • Lichaamsbewustwording en stressmanagement
  • Cliëntgericht werken en het gebruik van de COPM
  • Assessment of Motor and Process Skills (AMPS)
  • Activiteitenweger
  • Oncologie en Ergotherapie
  • Oplossingsgerichte therapie

Naast het werken als ergotherapeut en coach, geef ik ook workshops en lezingen, bij- en nascholing, gericht op chronische pijn en/of vermoeidheid en heb ik lesgegeven op de opleiding Ergotherapie van de HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen). Tevens ben ik medeauteur van de landelijke ‘Fundamenten Ergotherapie bij chronische pijn en vermoeidheid’. In het voorjaar van 2017 is het Handboek ‘Behandeling van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten’ verschenen, waarin ik meegeschreven heb aan het hoofdstuk Ergotherapie (uitgeverij LannooCampus, ISBN 9789401437493).

Missie

Mensen die klachten hebben die soms moeilijk te duiden zijn, zoals voor veel pijn en vermoeidheid geldt, voelen zich meestal niet begrepen en weten niet hoe ze verder moeten met hun leven. ‘U moet er maar mee leren leven’ is een vaak gehoorde uitspraak. Het ‘hoe’ wordt er echter nooit bij verteld. Het is mijn missie om met persoonlijke aandacht, een open mind, warmte en positiviteit ondersteuning te bieden en samen met jou op zoek te gaan naar een manier om ondanks de klachten zoveel mogelijk uit jezelf te kunnen halen. Zodat je weer grip krijgt op je leven en weer met plezier de dag door kunt komen.