Werkplekonderzoek

Wanneer je lichamelijke klachten hebt tijdens het uitvoeren van je werk, kan een werkplekonderzoek en -advies bijdragen aan het verbeteren van het functioneren, de effectiviteit van het werken en het verminderen of voorkomen van ziekteverzuim.

Hoe ziet een individueel werkplekonderzoek eruit?

  1. Intakegesprek met de werknemer (kan op de praktijk, op het werk of op een externe locatie plaatsvinden).
  2. Uitgebreide ergonomische inventarisatie van de werkplek.
  3. Observatie van de werkwijze en het gedrag van de werknemer op de werkplek.
  4. Rapportage met de bevindingen en advies t.a.v. inzetbaarheid van de werknemer en herstelbevorderende maatregelen (wordt binnen 14 dagen na het werkplek-onderzoek verstuurd).

Meestal wordt een werkplekonderzoek aangevraagd door een bedrijfsarts of werkgever. Werkplekonderzoeken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar of het UWV. Omdat elke werknemer en elke werkplek uniek is, wordt er niet gewerkt met standaardtarieven. Een offerte kan vrijblijvend worden aangevraagd.

Uiteraard kunnen wij ook van betekenis zijn in het coachen van de werknemer. Het opbouwen van de werkuren, het optimaal belasten van het lichaam tijdens het werk, beter om kunnen gaan met stress, balans vinden tussen werk en privé en timemanagement zijn onderwerpen die hierbij vaak aan bod komen.

Neem gerust contact op voor meer informatie.